Népszabadság, 1999. augusztus 7. szombat

Amikor a köztisztviselő jódlizik

A tévében már a Tragédia Éváját is énekelte

Kései karrier? Elmulasztott sikerek? Erről beszélgettünk Peller Annával munkahelyén, a pilisvörösvári városházán. Van, aki azt mondja, többre hivatott, szerinte egyáltalán nem kevés amit elért, hiszen egy város kedveli.
Annit mostanában kapta fel a hír. Tavasszal az Érdekes és mulatságos című Friderikusz-showban került képernyőre. Mégpedig 19 éves lányával együtt. Olyan jódliduettet adtak elő, ami szinte az Alpok ormait, völgyeit varázsolta a nézők elé. A másik emlékezetes tévészereplése a minap történt a Kincsestár délutáni műsorában Dobos Attilával. Itt énekelte el a Pilisvörösvári lány vagyok című dalt. S valóban az. Csak nem lány, hanem asszony. Családanya, énekes és köztisztviselő.
- Hogy mit jelent nekem ez a város? - kérdez vissza a múltjáról emlékezve. Gyermek- és ifjúkorom Csepelen telt. Évekig tanultam zongorázni. Később az iskolában, kultúrházakban énekeltem, kórusokban, szólóban.

Aztán ahogy a fiataloknál már lenni szokott, popzenekarokban énekelt. Koncerteztek, üzemi mulatságokra jártak. A legendás Ifjúsági parkban is fellépett az Amphora együttessel. Egyszer Vörösváron, a szakiskolában léptek fel egy sulibulin. Megismerkedett a mai férjével és vörösvári lett.
Mindig is a közigazgatásban dolgozott - ma kereskedelmi előadó a városházán. Gyorsan népszerűvé lett Anna, a munkahelyén is, a helyi színpadokon is. Otthonos lett a nyugdíjaskörben, a közösségi házban, a "heimatverein"-ben, a különböző ünnepségeken.
- A helyi együttesekkel számos helyen énekeltem Németországban, de jártam Litvániában, Brazíliában, Franciaországban és Spanyolországban, Szlovákiában.

Anna hétköznapokon vállakozók, kereskedők ügyes-bajos dolgaival foglalkozik. Otthon, szabadidejében pedig készül a fellépésekre. Legutóbb Dobos Attilának Az ember tragédiájából írt, befejezés előtt álló operájából énekelt részleteket a Kincsestár műsorában. Évát szólaltatta meg Anni, Peller Anna, Pilisvörösvárról!


Gede Márton